Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

kunst versus geld

  • webmaster

    Kunst/cultuur enerzijds en economie/financiën anderzijds lijken steeds met elkaar in gevecht te liggen.

    Enerzijds heb je de kunstenaars die kunst willen maken en die commercie als storend zien, anderzijds heb je de commercie die wil verdienen aan kunst.

    Een zeker hypocrisie is de kunstenaars echter niet vreemd want zij willen toch maar graag goed betaald worden voor hun werk.

    I

    k ben benieuwd naar de meningen hierover.

    Emiel.

  • ikke

    Je moet toch ergens van leven. Een kunstenaar die niet aan geld denkt is naief of een clouchard.

    Groet.

  • DQ.Bosart

    Waar de onzin vandaan komt mag god weten, alleen mensen die iets doen in hun vrije tijd of uit verveling zoals er menigeen hier rondolen kunnen zich permiteren dde uitspraak te doen dat zij graag voor niets werken.

    Er is in geen enkele professionele beoefening sprake van gratis optreden, uitsluitend amateurs doen dit graag en verknoeien een heleboel op de professionele markt, dit geldt niet alleen voor de kunsten, maar zelfs voor internet, alle gratis aanboedingen draaot altijd hier of daar een professionele aanbieding van een product de nek om.

    De mores dus voor de vrije tijdsector, weg ermee, het vertegenwoordigt uitsluitend knoeiwerk en geen serieuze benadering van vraag en aanbod.

    De calculerende burger zal eens na moeten denken over welk product zij wensen te beschikken, IKEA, die de massa kan bevredigen of echt handwerk die weliswaar voor enkele is weggelegd maar toch. Een printje van Vermeer of het echte iederen kent het verschil.

    DQ.Bosart

  • arjen

    Hallo iedereen,

    Ik ben kunstschilder, woon in Arizona, verkocht goed in galerieen tot 9/11, gelukkig een paar goede commissies gehad deze lente…Jullie horen spoedig meer.

    mijn site, hard edge meditatieve geometrie met pigmenten op aluminium honingraat panelen.

    Waar is de link naar dit bord op de kunsteconomie prikpagina?

    hartelijke groet,

    Arjen van den Eerenbeemt